Boccia

De Boccia Jewels-collectie bestaat uit stijlvolle sieraden voor modieuze mensen. De inbreng van designers als Jeff Miller uit New York, Michael Qvortrup uit Kopenhagen en Minuca S. Casadevall uit Barcelona geeft de Boccia-collectie een internationale uitstraling.

De collectie is eigentijds, dynamisch en jong. De kwaliteit komt – behalve in het gebruik van uitzonderlijke grondstoffen – tot uiting in de perfecte afwerking. Alle componenten van de Boccia-collectie zijn geheel gemaakt van titanium. Boccia is daarmee het enige merk ter wereld dat geheel gewijd is aan dit edele materiaal, dat talloze bijzondere eigenschappen kent.

HET MERK
Al vele jaren is Boccia een trendy merk. Ze hebben momenteel een grote sieradencollectie voor een brede doelgroep. De sieraden zijn perfect te combineren met de horloges en op deze wijze kunnen aantrekkelijke sets samengesteld worden.

Ook in Nederland heeft Boccia een sterke marktpositie. Het merk heeft zijn weg naar de consument duidelijk weten te vinden, en is bij de betere juweliers te bezichtigen. De collectie voegt dan ook de prettige eigenschappen van duurzaam titanium en een stijlvolle vormgeving samen tot een uitzonderlijk fraai product.

TITANIUM
Alle Boccia sieraden worden geheel en uitsluitend van nikkelvrij puur titanium vervaardigd. Alhoewel dit lichte materiaal relatief veel op aarde voorkomt, is de winning zeer gecompliceerd en kostbaar. Titaan gaat namelijk gemakkelijk chemische verbindingen aan met andere elementen. Het metaal, veelvuldig toegepast in o.a. satellieten, moet men eerst met veel moeite uit steen, zand en leem extraheren. Boccia is specialist in het bewerken van dit moeilijke materiaal.

Puur titanium is titaan met een zuiverheidsgehalte tussen 99,0 en 99,7%. Het achterblijven van minimale restanten aan stikstof, zuurstof, koolstof en wolfraam is bij de productie onvermijdbaar.

Titanium biedt een aantal grote voordelen. Zo is het buitengewoon corrosiebestendig. Het is even sterk als staal, maar heeft slechts 40% van de dichtheid daarvan. Door z’n lichtheid is titanium zeer plezierig te dragen; de hardheid maakt het daarbij tot een extreem duurzaam materiaal. Bovendien is titanium bijzonder huidvriendelijk.

Enkele bijzonderheden van titanium

  • uiterst licht en daardoor aangenaam te dragen
  • reageert niet op magnetisme
  • brengt geen huidreacties teweeg
  • is bestand tegen zout, water, zweet en zuren
  • vormt in contact met zuurstof uit de lucht een gelijkmatige, grijs schemerende oxidelaag, die als beschermlaag werkt
  • heeft een bijzonder hoog smeltpunt van 1800 ºC