Edox

Gesticht in 1884 door Christian Rüefli-Flury, heeft Edox zich in de loop van haar bestaan ontwikkeld tot een merk met wereldwijde naamsbekendheid door het vervaardigen van uurwerken met ongeëvenaarde specificaties.

Zo bracht het merk in 1961 het model “Delfin” uit. Dit was het eerste waterdichte en schokbestendige horloge. In navolging hierop kwam het merk in 1963 met de “Hydrosub”, een model welke waterdicht was tot 500 meter. Het volgende baanbrekende model ontsproot in 1970 genaamd “Geoscope”, dit model was het eerste uurwerk welke alle tijdzones weer kon geven. Het gaf de tijd aan in 50 verschillende steden over de hele wereld zowel als de plaatselijke tijd.

In 1998 komt het merk met de recordbrekend “Les Bémonts Ultra Slim” collectie. Dit zijn de eerste horloges met kalender aanduiding met een uurwerkdikte van 1,4 mm! een record wat tot op de dag van vandaag nog niet geëvenaard is.

Alle modellen worden tot op de dag van vandaag met de hand geassembleerd. Vanaf het begin van deze eeuw zijn de nieuwe collecties en modellen ontworpen door samenwerkingen met bv. Koenigsegg, het zweedse luxe sportwagenmerk, of sponsorschappen waarin het merk optreed als officiële tijdswaarnemer.

Voorbeelden hiervan zijn:
– Het WRC- World Rally Championship waar de WRC collectie op gebaseerd is;
– Het Class-1 Powerboat Championship waar de Class-1 collectie uit voort komt.

De Grand Ocean collectie komt voort uit de samenwerking met de Dubai International Marine Club (DIMC). Verder heeft het merk nog een aantal stijvolle en elegante lijnen zoals de Class Royale welke met 2 kleurige lunetten zijn uitgevoerd voor een luxueuze uitstraling, Royal & First Lady met elegante dames modellen. De Les Bémonts collectie zijn modellen met een uitermate dun uitgevoerde kast. De Les Vauberts collectie is samen met de Les Genevez collectie verantwoordelijk voor de meer klassiekere en stijlvolle horloge lijn van het merk Edox.